2010. július 13., kedd

Fontos!

A Szabadszellem Csoport létrehozásával azt a régi tervemet szeretném megvalósítani, mely szerint működjék olyan önkéntes, civil, politikai, és gazdasági érdekektől mentes művészcsoport, amely minden olyan hazai eseményre, történésre, megnyilatkozásra, mely az emberi jogokat sérti, vagy egyszerűen csak ostobaság frappáns, csattanós, ugyanakkor szellemes, provokatív reakciót ad.

Pillanatnyilag azért dolgozom, hogy létrejöjjön azon kreatív, a butaságokra és jogsértésekre érzékeny, gondolkodó emberek közössége, akik ezen akciókban alkotótársaim lennének.

Fontos, hogy akcióink tükrözzék a Szabadszellem Csoport értékrendjét, valós eseményekre, történésekre, megnyilatkozásokra reflektáljanak, és rámutassanak az azokban rejlő ellentmondásokra, butaságokra, jogszerűtlenségekre. Fontos,hogy akcióink ne legyenek öncélúak.

Fontos, hogy akcióink minden körülmények között a törvényesség keretein belül valósuljanak meg. Sosem sérthetik mások fizikai, érzelmi, anyagi biztonságát. Ugyanakkor, a figyelemfelkeltés hatékonysága érdekében a társadalmi normasértés megengedett!

Fontos, hogy akcióinkért minden körülmények között felelősséget vállalunk! Vállaljuk a felelősséget, függetlenül attól, hogy akcióink eredeti terveink szerint valósultak meg, vagy sem.

Fontos, hogy akcióink nem személyek, vagy szervezetek ellen irányulnak. Nem célunk senki nevetségessé tétele, vagy megalázása. Akcióink a butaság és szűklátókörűség, az intolerancia és az arrogancia megszüntetését célozzák.

Fontos, hogy akcióink közérthetően, humorral, elgondolkodtató módon jelentsék meg mondanivalónkat!

Ha részt vállalnál a Szabadszellem Csoport munkájában, csatlakozz!

2 megjegyzés:

  1. ez igy nagyon idillikus, de valójában nem lehet elzárkózni, mert a politika és a gazdaság beszövi mindennapjainkat, már egy doboz tejet sem tudsz vásárolni ezektől mentesen...tehát a mai vilagban nincs olyan, ami politika és gazdaságmentes, mindenesetre az erre való törekvést dijazom és szivesen támogatom.
    pkcs

    VálaszTörlés
  2. igazad van! a célkitűzés idealisztikus, sőt naiv! igyekszünk tartani magunkat ehhez mégis. köszönjk a támogatást!

    VálaszTörlés